Započele prijave korisnika ZMN za troškove drva za ogrijev

Foto- Hrvatske šume

Od danas, pa do 10. listopada otvoren je Javni poziv korisnicima zajamčene minimalne naknade za financiranje troškova stanovanja, odnosno ogrijeva. Po osobi se dodjeljuje iznos od 155,29 eura, za što je potrebno podnijeti zahtjev. Stoga iz Grada Garešnice pozivaju korisnike koji ostvaruju to pravo da se na vrijeme prijave u gradsku upravu. O svemu se mogu informirati na mrežnim stranicama grada, gdje se nalazi i obrazac prijave, a isto tako i izjave da se griju na drva. Još je potrebna potvrda prebivališta ili kopija osobne iskaznice.

JAVNI POZIV

KORISNICIMA ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE

ZA FINANCIRANJE TROŠKOVA STANOVANJA

KOJI SE ODNOSE NA TROŠKOVE OGRJEVA

            Temeljem članka 41. Zakona o socijalnoj skrbi („Narodne novine“ broj 18/22, 46/22, 119/22 i 71/23) pravo na naknadu troškova stanovanja priznaje se korisniku zajamčene minimalne naknade, osim beskućniku koji se nalazi u prenoćištu, prihvatilištu ili mu je priznata usluga smještaja u organiziranom stanovanju, žrtvi nasilja u obitelji i žrtvi trgovanja ljudima kojoj je priznata usluga smještaja u kriznim situacijama.

            Sukladno članku V. Odluke o kriterijima i mjerilima za financiranje troškova stanovanja te iznosu sredstava  za pojedinu jedinicu lokalne samouprave za 2023. godinu („Narodne novine“ broj 5/23), mjerilo za financiranje troškova stanovanja koji se odnose na troškove ogrijeva korisnika koji se griju na drva je iznos od 155,29 eura po korisniku.

            Grad Garešnica poziva sve korisnike zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva da od 07. rujna 2023. do 10. listopada 2023. podnesu u Gradskoj upravi Grada Garešnice, Vladimira Nazora 20A, Garešnica, zahtjev za naknadu troškova stanovanja koji se odnose na troškove ogrjeva za 2023. godinu.

            Pozivaju se osobe koje ostvaruju pravo na naknadu troškova ogrjeva da u navedenom roku podnesu uredne zahtjeve kako bi se isti što prije obradili i izvršila isplata odobrenog iznosa.

            Potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava:

1. Zahtjev (obrazac dostupan na mrežnim stranicama www.garesnica.eu i u Gradskoj upravi Grada Garešnice – prizemlje)

2. Potpisana izjava korisnika da se grije na drva (obrazac dostupan na mrežnim stranicama www.garesnica.eu i u Gradskoj upravi Grada Garešnice – prizemlje)

3. Dokaz o prebivalištu (uvjerenje o prebivalištu ili preslika osobne iskaznice).

Nema postova za prikaz