U prometnoj nesreći u Kaniškoj Ivi dvije osobe ozlijeđene

Službeno izvješće bjelovarsko-bilogorske policije za protekli vikend govori o teškoj krađi, narušavanju javnog reda i mira te više prometnih nesreća, s tri ozlijeđene osobe. Drska krađa dogodila se u Daruvaru gdje je 72-godišnjaku koji je parkirao automobil 31-godišnji lopov istrgnuo vrijedan zlatni lančić, ali je ubrzo pronađen. Dva muškarca u Starim Plavnicama svađu su završili udarcem lopatom u glavu, zbog čega je 25-godišnjak prebačen u bjelovarsku bolnicu. Slijedi kriminalističko istraživanje, koje obuhvaća i 31-godišnjaka.

Od pet prometnih nesreća, dvije su bile na bjelovarskom te po jedna na području Čazme, Grubišnog Polja i Garešnice. U subotu navečer u Kaniškoj Ivi, 28-godišnjak pod utjecajem alkohola uslijed prebrze vožnje sletio je u putni jarak i udario u most, pri čemu su dva putnika ozlijeđena i prevežena u bolnice u Bjelovar i Pakrac, izdvojila je Barbara Vukalović iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske:

U nesreći u Klokočevcu, 52-godišnjaka na električnom romobilu automobil je srušio u putni jarak i udaljio se, a njemu je pružena liječnička pomoć u bjelovarskoj bolnici.

U vikend akciji pojačanog nadzora prometa bila su 173 prekršaja, od kojih se 122 odnose na brzinu, četiri na alkohol, 14 na pojas, devet na nedozvoljeno korištenje mobitela, uz 24 ostala prekršaja. Najveća prekoračena brzina izmjerena je u Rajiću, od 104 kilometra na sat na dionici gdje je dozvoljeno 50, dok je najveća koncentracija alkohola bila u Klokočevcu, od 2,71 promil, kod 24-godišnjeg vozača.

Nema postova za prikaz