Brojne aktivnosti Uhbdrp Garešnica u rujnu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica u rujnu ima više aktivnosti, kada puni i deset godina rada. Godišnjicu oslobađanja radio relejnog centra Humka u Podgariću obilježava 15. rujna, a potom i vojno-redarstvene akcije osvajanja vojarne Polom u Doljanima. Tih 16. i 17. rujna 1991. sudjelovale su policijske uprave Kutina i Bjelovar s postajama, Garešnica i Daruvar, zatim pripadnici Specijalne policije te dio 56. Kutinske bojne. Predsjednik garešničke udruge Edim Muratović:

U pripremi je i biciklijada u čast četvorice poginulih pripadnika te Sportske igre branitelja RH, čiji je domaćin garešnička udruga, zadnjeg dana rujna. Tim povodom, u Garešnici je održan i sastanak Organizacijskog odbora igara, s predsjednikom Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH, Marijanom Smernićem (foto).

Kako se navodi na fb-stranici udruge, 13. rujna navršava se 27 godina od pogibije Damira Nađa, pripadnika PP Garešnica. Na današnji dan poginuo je prilikom obnašanju dužnosti kao djelatnik prijelazne policije u Hrvatskom Podunavlju. Članovi i djelatnici PP Garešnica, kao i obitelj poginulog, zapalili su svijeće i položili cvijeće na njegovom grobu te kod spomen-obilježja ispred garešničke Policijske postaje, odajući počast svim poginulim policajcima u Domovinskom ratu (foto).

Nema postova za prikaz