Više djece ozlijeđeno u prometnoj nesreći u Gornjem Daruvaru, a rekorder po količini alkohola zaustavljen Uljaniku- na biciklu

Ovog je vikenda policija imala pune ruke posla u prometu. Dogodilo se šest prometnih nesreća, od kojih tri na daruvarskom području gdje je bila i ona s pet ozlijeđenih sudionika. Dogodila se jučer, oko 17,50 u Gornjem Daruvaru, a službeno izvješće PU bjelovarsko- bilogorske navodi:

„Do nesreće je došlo kada je 32-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, zbog brzine neprilagođene stanju kolnika i atmosferskim prilikama izgubila nadzor nad vozilom, prešla na suprotnu stranu kolnika i prednjim dijelom vozila udarila u prednji lijevi dio osobnog automobila, kutinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak.
U trenutku nesreće u automobilu daruvarskih registarskih oznaka uz vozačicu se nalazilo sedmero djece koja nisu bila vezana sigurnosnim pojasom niti su imala propisane  sjedalice za prijevoz djece. U automobilu kutinskih registarskih oznaka kao putnici su bili 46-godišnjakinja i troje djece.
U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede zadobili su 46-godišnja putnica iz automobila kutinskih registarskih oznaka i 11-godišnje dijete iz automobila daruvarskih registarskih oznaka. Ozlijeđeni su i 11-godišnje dijete iz automobila kutinskih registarskih oznaka i 3-godišnje i 9-godišnje dijete iz automobila daruvarskih registarskih oznaka kojima su, za sada, utvrđene lake tjelesne ozlijede.
Na mjesto događaja izašli su djelatnici Hitne medicinske pomoći Daruvar i Pakrac koji su ozlijeđene vozilima hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu Pakrac.“

S ciljem smanjenja broja nesreća, bjelovarsko- bilogorska policija redovno provodi vikend akcije. Ovog puta utvrđen je 171 prekršaj, od kojih najviše prekoračenja brzine- 108. Rekord dolazi iz Daruvara, gdje je umjesto dozvoljenih 50,  vozilo išlo 108 kilometara na sat. Rekorder po količini alkohola zaustavljen je u Uljaniku, ali ne u automobilu, već na biciklu. 63-ogodišnji biciklist imao je 2,41 promil alkohola u krvi.

Nema postova za prikaz