Na Aktualnom satu Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije o biciklističkoj stazi Bjelovar-Garešnica te PŠ Palešnik

U Bjelovaru je zasjedala Bjelovarsko-bilogorska Županijska skupština. Od ukupno 39 članova, odazvalo se njih 27, a sve je krenulo Aktualnim satom na kojem je bilo ukupno sedam pitanja. Prvo je postavio vijećnik Damir Bajs, a ticalo se iskorištenja EU fondova:

Odgovor je dao župan Marko Marušić te je među nekoliko projekata nabrojao i izgradnju biciklističke staze Bjelovar-Garešnica:

Također, spomenuo je i radove sanacije na potresom oštećenoj zgradi Područnog odjela Palešnik, Osnovne škole Slavka Kolara Hercegovac, što je isto tako bila jedna od točaka na dnevnom redu, a vezano uz potpisivanje ugovora s izvođačem radova. Odluka je potvrđena s 25 glasova za:

Nadalje, razgovaralo se i o poljoprivredi – vijećnik Marijan Sabolović dotaknuo se teme županijskih poljoprivrednih mjera te aktualne svinjske kuge, a pitanje o projektu izgradnje sustava navodnjavanja Kapelica-Kaniška Iva postavio je garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija.

Nakon Aktualnog sata, na dnevnom je redu 19 točaka, a među njima – polugodišnji izvještaj o izvršenju županijskog proračuna, izvješće o radu župana za prvih šest mjeseci ove godine te donošenje odluke o izmjenama sporazuma o osnivanju Kulturnog centra Mato Lovrak.

Nema postova za prikaz