U Bereku danas svečana sjednica povodom sutrašnjeg Dana Općine

Općina Berek svoj dan i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Mihovila slavi sutra, 29. rujna. No, program obilježavanja započeo je prošlotjednim predstavljanjem Monografije Općine Berek, povodom 30 godina osnutka, a danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, s dodjelom javnih priznanja. Ukupno je 15 laureata, devet dobitnika povelje te šest zahvalnica Općine Berek.

Povelju su dobili Nogometni klub Tomislav, KUD Prijatelji, DVD-e i Lovačko društvo Berek, zatim Antun Dergić- prvi predsjednik Općinskog vijeća, Đuro Vadljević- predsjednik Vatrogasne zajednice općine od osnutka, nadalje Željko Stubičan- zavičajni pisac i slikar-amater, Biljana Šunjić- prva općinska tajnica u mirovini te Dušica Vunić- ravnateljica OŠ Berek.

Dobitnici zahvalnica su: Pčelarstvo Sudar iz Oštrog Zida, OPG Popović Takač Manuele iz Begovače za stočarstvo, zatim Agroteh Ede Devčića iz Begovače za ratarstvo, ekološka proizvodnja Old farm Ivana Poturičića iz Ruškovca, OPG Dva izvora Alena Ahmetovića iz Stubičkih Toplica te OPG Momčila Brankovića iz Bereka za voćarstvo:

Prije sjednice župan Marko Marušić i načelnik općine Berek Mato Tonković obišli su zgradu Doma zdravlja na kojoj je sanirano krovište ukupne vrijednosti 27.000 eura. Razgovarali su i o sljedećem koraku sanacije, o uvođenju centralnog grijanja u berečku ambulantu.

Tu se s radovima i ulaganjima neće stati, najavio je župan Marušić:

Razni sportski i zabavni sadržaji nastavljaju se cijelog vikenda. Sveta misa u berečkoj kapelici sveca zaštitnika bit će sutra u 11 sati, a nakon nje program učenika Osnovne škole i domaćeg KUD-a Prijatelji te podjela hrane pod šatorom. Tamo će se u subotu navečer od 21 sat održati koncert Slavonskih lola, a prije toga, u 19 sati nastup KUD-ova u Kulturnom centru.

Kup Bereka u sportskom ribolovu za Mjesne odbore traje od subote u 14 do nedjelje u 14 sati na ribnjaku Sedlić u središtu Bereka. Nedjelja ostaje i za natjecanje u kuhanju gulaša i pečenju roštilja od 13 sati, za što su prijave u tijeku, a sve će završiti zabavom uz Viva band.

Nema postova za prikaz