Sportske igre Zajednice udruga branitelja policije RH sutra u Garešnici

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica sutra provodi biciklijadu i domaćin je Sportskih igara branitelja policije RH. Start biciklijade u čast četvorice poginulih pripadnika je u 10 sati ispred spomen-obilježja kod zgrade Policije Garešnica. Vozi se rutom Marino Selo – Kip Daruvar – Garešnica, uz potporu Turističke zajednice Sjeverna Moslavina i Biciklističke udruge Guvernal Garešnica.

Marijan Smernić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH, naglašava dobra iskustva s garešničkom udrugom, što će se, vjeruje i nastaviti.

Pokrovitelj 12. Sportskih igara hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Discipline su mali mogomet, stolni tenis, belot, šah, streljaštvo i ribolov, a otvorenje je u 9,30 u Sportskoj dvorani Srednje škole. Predsjednik garešničke udruge Edim Muratović ujedno je dopredsjednik Zajednice na državnoj razini. Kako je istaknuo, ona okuplja 15 članica, a na igrama se očekuje 350 sudionika.

Za kulturno-umjetnički dio programa pobrinut će se garešnička Mješovita pjevačka skupina MedjuWodje.

Time se privode kraju aktivnosti u rujnu, kada Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica navršava deset godina rada. Obilježene su i godišnjice iz 1991.- oslobađanja radio relejnog centra Humka u Podgariću 15. rujna te dan poslije i vojno-redarstvene akcije za vojarnu Polom u Doljanima.

Nema postova za prikaz