U Bereku slave Dan općine i 30 godina osnutka

Dobitnici javnih priznanja Općine Berek 2023.

U znaku 30 godina osnutka, u Bereku slave Dan općine, a danas i blagdan zaštitnika svetog Mihovila. Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljeno je 15 javnih priznanja Općine, a dobitnicima devet povelja i šest zahvalnica čestitao je predsjednik Tomislav Šunjić. U ime nagrađenih, zahvalila je Dušica Vunić, ravnateljica OŠ Berek.

Načelnik Mato Tonković, koji je na čelu općine od 1993. godine, emotivno se prisjetio početaka, primjerice prvog proračuna od 324.000 kuna, dok je lanjski iznosio 17 milijuna kuna. Od skromnih početaka, došlo se i do korištenja europskog novca, rekao je.

Također, da je 70 posto prometnica bilo bez asfalta, koji je danas u svakom naselju, s 95 posto pokrivenosti. Čak deset od 13 naselja ima vodovod, u Bereku je uvedena i kanalizacija, a u pripremi je izgradnja dječjeg vrtića, dodao je načelnik Tonković.

Zajednički cilj je razvoj i zadržavanje mladih, istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Izdvojio je obnovu krovišta zgrade Doma zdravlja, gdje će uvesti i centralno, a na godinu i novu informatičku opremu. Za sigurniji prijevoz, nabavljen je i novi školski kombi.

U ime gostiju, jednoj od najmanjih županijskih općina njen dan čestitao je načelnik Općine Rovišće, Slavko Prišćan.

U Kulturnom centru, sutra, u subotu 30. rujna, nastavlja se program za Dan općine Berek, kulturno-umjetničkim dijelom, tj. nastupom KUD-ova od 19 sati, dok će nastup Slavonskih lola biti u 21 sat pod šatorom.

Također sutra u 14 sati kreće prvi Kup Bereka u ribolovu, koji će potrajati do nedjelje u 14 sati na ribnjaku Sedlić u središtu Bereka. Natjecanje u kuhanju gulaša i pečenju roštilja, uz prethodne prijave, kreće u nedjelju u 13 sati, a sve će završiti zabavom uz Viva band.

Nema postova za prikaz