Policijsko izvješće: „alkoholni rekorder“ zaustavljen u Šimljani, u Uljaniku provaljeno u trgovinu

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom na bjelovarskom području, ali i 153 evidentirana prekršaja tijekom vikenda- glavni su su prometni podaci za vikend iza nas. Među njima, šest vozača nije vezalo pojas, a četiri su koristila mobitel u vožnji.

Pet vozača bilo je pod utjecajem alkohola, a rekorder, zaustavljen u Šimljani, imao je 2,38 promila. U brzini, čije prekoračenje je zabilježeno 119 puta, „najjači“ je slučaj iz Prgomelja, gdje se vozač, umjesto najviše dozvoljenih 50, provezao sa 120 kilometara na sat. Na popisu aktivnosti bjelovarsko- bilogorske policije su i provale i krađe; iz štale u Starčevljanima nestala je motorka, trimeri i razni alat. Razni proizvodi nestali su iz trgovine u Uljaniku, dok je s polja kod Križica netko pobrao i odvezao oko tonu i pol kukuruza.

U Grubišnom Polju pri iskopima zemlje pronađeno je više minsko eksplozivinih sredstava koji datiraju iz 2. Svjetskog rata. Vatrogasci su posla imali u Velikim Zdencima. Osim što je stradao ručak, izgorjeli su kuhinjski elementi koje je zahvatila vatra s peći na kojoj je pripremana hrana ostavljena bez nadzora.

Nema postova za prikaz