Uređuju se ordinacije obiteljske medicine u bolnici u Bjelovaru

Jučer su započeli radovi na uređenju prostora Opće-obiteljske medicine u bjelovarskoj bolnici. Dio doktorskih ordinacija zbog toga je izmješten, a radove su danas obišli župan Marko Marušić i v.d. ravnatelj Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Michell Gruičić. Radi se na rekonstrukciji i uređenju svih deset tamošnjih ordinacija.

– Znamo da posljednjih 20 godina nije bilo ulaganja i zato me raduje da se krenulo u ovu temeljitu obnovu. Ukupna vrijednost radova iznosi preko 230.000,00 eura, a predviđena je izmjena svih instalacija, podova, ventilacije u svim prostorijama, a sve u cilju kako bi zaposlenici imali što bolje uvjete rada i naši sugrađani, odnosno pacijenti što bolju zdravstvenu uslugu- istaknuo je župan napomenuvši da je istodobno započela i obnova dječjeg dispanzera u Daruvaru za što će biti utrošeno nešto više od 116.000,00 eura. Župan je podsjetio da su već ranije ispostave Doma zdravlja u Grubišnom Polju i Daruvaru prošle na natječaju za energetsku obnovu te da ćemo i tamo uskoro imati velike građevinske radove. Županija, kako je istaknuo, čini sve da bi zaposlenicima i pacijentima osigurala prostor i uvjete primjerene 21. stoljeću.

Podsjetimo, bivši ravnatelj županijskog Doma zdravlja Josip Rajković odstupio je na osobni zahtjev, a na njegovo mjesto došao je njegov zamjenik, M. Gruičić, kao vršitelj dužnosti, inače magistar sestrinstva koji u Domu zdravlja radi od 2009. godine. Raspisan je natječaj za novog ravnatelja, a postupak je pri kraju.

Nema postova za prikaz