Oružje i droga u okolici Bjelovara

Cijeli arsenal oružja i streljiva te veće količine biljne mase, po svemu sudeći marihuane glavni su sadržaj današnjeg policijskog izvješća, a sve je pronađeno u u okolici Bjelovara. Pretragom kuće i automobila u vlasništvu 71-godišnjaka pronađeno je i privremeno oduzeto 328 komada puščanog i pištoljskog streljiva raznog kalibra, 2 komada električne detonatorske kapsule, 6 komada vježbovnih upaljača, 2 spremnika za automatsku pušku, tijelo ručne bombe bez eksplozivnog naboja i dva pištolja koje je 71-godišnjak držao uz dozvolu za držanje oružja, ali na nepropisan način. Oduzeta je i zračna puška registrirana na 71-godišnjaka koju je posudio 63-godišnjaku. Protiv 71-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, dok  za oružje koje je 71-godišnjak držao uz dozvolu, ali u suprotnosti sa zakonskim odredbama protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 33. stavka1. i članka 36. stavka 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije su temeljem naloga suda obavili pretragu kuće, gospodarskih zgrada i okućnice u okolici Bjelovara koje koristi 44-godišnjak. Tom prigodom pronađen je jedan komad oružja, digitalna vaga s tragovima biljne materije nalik na drogu marihuanu, 279 grama rasute biljne materije nalik na drogu marihuanu, omot s grumenom smolaste materije nalik na drogu hašiš mase 9,5 grama i 6 paketa suhe biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 530,9 grama. Pretragom gospodarskih objekata i okućnice pronađeno je 1600 grama suhe biljne materije nalik na dijelove biljke konoplje iz koje se dobiva droga marihuana, 88 dijelova biljaka nalik na dijelove biljke konoplje iz koje se dobiva droga marihuana i 25 zasađenih biljaka konoplje nalik na biljke konoplje iz kojih se dobiva droga marihuana visine od 140 do 300 centimetara.

Preliminarnim testiranjem u pronađenoj i oduzetoj biljnoj materiji potvrđena je prisutnost THC-a. Oduzeti predmeti i biljna materija bit će proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu na vještačenje nakon čega slijedi podnošenje adekvatne prijave protiv 44-godišnjaka.

izvor: PU BBŽ

Nema postova za prikaz