Tradicionalan susret lovačkih saveza Hrvatske i Slovenije

U Bjelovaru je u subotu 14. listopada 2023. godine održan Susret lovaca Hrvatskog lovačkog saveza i Lovske zveze Slovenije u lovnom streljaštvu, na Streljani Lovačkog društva „Šljuka“ u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o tradicionalnom godišnjem susretu lovaca iz Hrvatske i Slovenije koji se organizira s ciljem jačanja bilateralnih odnosa, razmjene iskustava te osmišljavanja zajedničkih projekata iz zaštite okoliša i zaštite divljači. Slovensko izaslanstvo predvodio je Lado Bradač, predsjednik Lovske zveze Slovenije, dok je domaćin događanja bio Hrvatski lovački savez na čelu s predsjednikom Ivicom Budorom.

„Slovenski i hrvatski lovci ovakve susrete organiziraju već godinama, a ove godine slavimo 20-ti jubilej zajedničkog okupljanja u lovnom streljaštvu.

Ovakvi susreti doprinose unaprjeđenju i razvoju lovstva u cjelini te naglašavanju uloge lovaca u zaštiti okoliša i divljači s posebnim naglaskom na održivost i bioraznolikost. Divljač i briga o divljači ne poznaju granice“, izjavio je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza te dodao kako lovci aktivno doprinose očuvanju biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači, navodi se u priopćenju medijima.

Nema postova za prikaz