Pijani gost lokala i stranac za volanom te glasna glazba u Garešnici

Vikend izvješće Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske govori, između ostalog, o devet kaznenih djela, četiri remećenja javnog reda i mira, sedam prometnih nesreća i dva požara. Državljanka Rumunjske dobila je prekršajni nalog zbog prosjačenja te se morala udaljiti iz Bjelovara. U subotu poslije dva sata ujutro 27-godišnji muškarac je iza radnog vremena ugostiteljskog objekta na garešničkom trgu tražio piće, vrijeđao i napao konobara. Priveden je s 2,22 promila alkohola u krvi i slijedi mu optužni prijedlog, izdvaja policijska službenica za odnose s javnošću, Barbara Vukalović.

Javni red i mir u Garešnici remetio je i 25-godišnjak puštanjem glasne glazbe, kao i 22-godišnjak u Bjelovaru. Od sedam prometnih nesreća, u Donjoj Kovačici teško se ozlijedio pijani 45-godišnjak koji se na skuteru vozio poljskim putem i pao, a potom ga je Hitna odvezla u bjelovarsku bolnicu. Po dvije prometne bile su na području Grubišnog Polja, isto toliko na bjelovarskom te po jedna na daruvarskom, čazmanskom i garešničkom području. Vozači u Sredicama i Paljevinama vozili su prije stjecanja prava, pod vidnim utjecajem alkohola od 2,29 i dva promila te su privedeni do otriježnjenja i obojici slijedi optužni prijedlog.

U akciji pojačanog nadzora prometa za vikend, županijska policija zabilježila je 158 prekršaja, od kojih 57 prekoračenja brzine, s rekordom od 137 kilometara na sat u Prespi, gdje je ograničenje 70. Nadalje, 55 se odnosilo na pojas, šest na mobitel u vožnji, bilo je i 27 ostalih prekršaja, kao i 13 konzumacija alkohola, s najvećom koncentracijom od 2,91 promil u Garešnici. Naime, u petak iza 17 sati u Svačićevoj ulici uhićen je vozač do privođenja na sud, inače 52-godišnji stranac kutinskih registarskih oznaka, ističe Barbara Vukalović iz Policijske uprave.

Od ostalih događanja, bila su i dva požara- jedan u petak u Grubišnom Polju uslijed spaljivanja biljnog otpada, koji su ugasili pripadnici tamošnje Javne vatrogasne postrojbe, dok se u subotu zapalila kotlovnica obiteljske kuće u Galovcu. Bilo je to zbog kvara, a šteta iznosi 20.000 eura.

Pronađena je i bomba na bjelovarskom gradilištu te u okolici Daruvara, koje su izuzete, a bila su i dvije dragovoljne predaje oružja i streljiva na području Daruvara i Grubišnog Polja.

Nema postova za prikaz