Edim Muratović na čelu garešničkih braniteljskih udruga

Edim Muratović, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Garešnica

Pred nama je blagdan Svih svetih. Već ovog vikenda mnogi će obići groblja i zapaliti svijeće u znak sjećanja, a počast će u ponedjeljak odati i izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Garešnica, koja djeluje za Grad Garešnicu i Općine Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica. Osnovana je 2010. godine upravo s ciljem obilježavanja važnih obljetnica, kao i skrbi o članovima, a važna zadaća je i prisjećanje na pokojne suborce.

Ova udruga od sinoć ima novo vodstvo- novoizabrani dopredsjednici su Vlado Jagatić i Zdravko Nemčić, dok je za predsjednika Koordinacije udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Garešnica izabran Edim Muratović, inače predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica. Na tom je mjestu zamijenio Miroslava Gerstnera.

Obilazak grobova poginulih branitelja kreće u ponedjeljak u 11 sati, okupljanjem kod mrtvačnice na groblju u Garešnici.  U planu je i odlazak u Vukovar, o čemu se također govorilo na sinoćnjoj sjednici.

Nema postova za prikaz