Nevrijeme protutnjalo središnjom Hrvatskom

Nešto prije podneva, nakon zagrebačke regije, olujno nevrijeme je zahvatilo i područje oko Garešnice. U samoj Garešnici, posebno tužno izgleda zgrada bivše tvrtke Modea, na kojoj je snažan vjetar odnio dio krova. U Bjelovaru je padao led veličine oraha, kao što je vidljivo na fotografiji, a sve je pratio jak vjetar. Nevrijeme je protutnjalo i kroz Kutinu, a vjetar i jaka kiša zahvatili su i još neke dijelove Garešnice i okolice. Javna vatrogasna postrojba imala je nekoliko intervencija; u Rogoži dvije zbog pada stabla na prometnicu, dok je u Kajgani prometovanje otežao pad telefonskog kabla, a probleme su stvarale i odlomljene grane koje su padale na kablove i žice. Također u Kajgani je obiteljska kuća bila dijelom raskrivena zbog vjetra, a takvih šteta ima i na području Velike i Male Bršljanice.

Ravnateljstvo civilne zaštite RH izdalo je danas upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena koje se u nekim dijelovima može zadržati i do večernjih sati. Za sutra iz DHMZ-a najavljuju mirnije  vrijeme, uz mogućnost kiše kasnije poslijepodne, vjerojatnije na Jadranu.

Fotografiju leda iz Bjelovara ustupio je slušatelj, M. Stankić, dok je fotografiju razotkrivenog krovišta zgrade nekadašnjeg tekstilnog diva- Modee, zabilježio Tomislav Mađerić. Tužan je i podatak što ovaj slučaj nije prijavljen dežurnim službama, a sama zgrada već duže vrijeme stoji prazna i čeka prodaju.

Nema postova za prikaz