Održan 8. etno festival “Bilogoro u srcu te nosim” u Velikom Trojstvu

Na jučer održanom 8. Etno festivalu “Bilogoro u srcu te nosim” atmosfera je bila doista predivna. Školsko-športska dvorana u Velikom Trojstvu bila je dupkom puna te se tražilo mjesto više. Organizacija besplatnog autobusnog prijevoza pokazala se odličnom jer je na festival stiglo čak pet punih autobusa.

Program je vodio poznati televizijski voditelj Branko Uvodić koji je bio oduševljen festivalom i njegovim napretkom. U svojstvu izaslanika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića festivalu je nazočio župan Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodin Marko Marušić koji je festival i otvorio. Festivalu je bio nazočan i gradonačelnik Grada Bjelovara i saborski zastupnik Dario Hrebak te brojni načelnici susjednih općina.

Stručni žiri bio je sastavljen od pet vrsnih poznavatelja glazbe na čelu s Dijanom Katicom, predsjednicom Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”. Ostali članovi žirija bili su Ivica Plivelić, Vedran Milić, Ivan Mihajlović te Silvija Radalj.

Na festivalskoj večeri nastupilo je 18 izvođača, a stručni žiri i publika odabrali su svoje favorite. Evo kako izgleda njihov izbor:

Najbolje skladbe po mišljenju stručnog žirija:

1. Dino Radosavac – Jastuk od svile

2. Ivica Šeperić – Ako nekog voliš

3. Tomislav Škara – Ranom zorom

Najbolje skladbe po mišljenju publike:

1. Saša Gorenjak – Pjesma prijatelju

2. Anđelka Baburić – Fališ mi tata

3. Tamburaški sastav Šandrovac – Dom

Tamburaši KUD-a Veliko Trojstvo – Bilogoro ljepotice naša

Zanimljivo je kako su treće mjesto po glasovima publike podijelili TS Šandrovac i Tamburaši KUD-a Veliko Trojstvo koji su osvojili jednak broj bodova.

Nagrade pobjednicima uručili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marko Marušić, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak te načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac.

I na kraju vrijedi spomenuti činjenicu kako se mijenja naziv te od sljedeće godine  predznak Etno postaje Glazbeni festival „Bilogoro u srcu te nosim“.

Nema postova za prikaz