Novi kružni tok uskoro u Garešnici

Nakon što je 2019. Garešnica dobila prvi kružni tok, u blizini autobusnog kolodvora i benzinske postaje, u pripremi je izgradnja još jednog. Ovih dana između grada i Hrvatskih cesta potpisan je Sporazum o sufinanciranju projekta rekonstrukcije raskrižja državne, županijske i nerazvrstane ceste kod Centra za posjetitelje i hotela, u koji se ulazi iz četiri kraka, a sve reguliraju semafori.

Grad je preuzeo obvezu izrade geodetske snimke i tehničke dokumentacije, uređenja imovinsko – pravnih odnosa i izrade troškovnika. Sporazum su Hrvatske ceste preuzele obvezu ishođenja građevinske dozvole, provedbu postupka javne nabave i financiranja samog projekta.

Iako se ranije razmatrala mogućnost izgradnje još jednog, gotovo na samoj magistrali, kod garešničke šumarije, provjere na terenu su pokazale da takvo rješenje nije opcija, dodaje gradonačelnik Josip Bilandžija:

Provjera stanja na terenu ukazala je na to da bi se radovima mogla ugroziti sigurnost i statika objekata u blizini tako se u taj projekt ipak neće ulaziti“.

Ide se u izgradnju kružnog toka u središtu Garešnice, kod hotela. Ono što je za očekivati da će ovo rješenje ubrzati i olakšati protok prometa na prilično nepreglednom raskrižju.

Nema postova za prikaz