Održana godišnja skupština Češke besede Hercegovac

Češka beseda Hercegovac ove je subote održala svoju godišnju skupštinu. Kroz izvješće o radu i financijsko izvješće, skupština se osvrnula na prošlu godinu, a iznijela je i planove za sljedeću godinu.

Osim financijskog plana, predstavljen je plan rada za 2024. godinu. Uz organiziranje manifestacija početkom godine kao što su Krvavica party i Josipovsko veče, već tradicionalno planiraju Prvomajsku budnicu, ali i druge manifestacije. Dosadašnja predsjednica Češke besede Hercegovac, Maja Angjal Tutić:

Također, dosadašnji upravni i nadzorni odbor riješen je dužnosti, a izabrano je novo vodstvo. Tako upravni odbor čine: Spomenka Jandera, Matija Šeliř, Zdenko Šeliř, Irena Horak, Draženka Šeliř, Zlatko Šlegl, Dejan Kovač, Danijela Laznicki, Slavica Svoboda, Isabella Havranek i Zoran Kralj. Nadzorni odbor izabran je u sastavu: Jasmina Havranek, Melita Šeliř i Maja Angjal Tutić.

Ipak, do najveće je promjene došlo u samom vrhu. Nakon desetak godina vodstva, s čela Češke besede Hercegovac odstupila je Maja Angjal Tutić, a novog će predsjednika i zamjenika izabrati Upravni odbor na svojoj idućoj sjednici. Tom je prilikom dosadašnja predsjednica zahvalila na suradnji svim članovima te se osvrnula na zajedničko provedeno vrijeme:

Skupštini su prisustvovali zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novotni Golubić i općinski načelnik Hercegovca Boro Bašljan. Tom su prilikom i Novotni Golubić i Bašljan obećali njegovati daljnju suradnju s Češkom besedom Hercegovac.

Bašljan je zahvalio Češkoj besedi na svim naporima koje ulaže u obnovu Češkog doma te je pohvalio njihov rad kojim pronose ime Hercegovac diljem Hrvatske, ali i šire.

Zamjenica župana Tanja Novotni Golubić čestitala je Češkoj besedi na ostvarenim postignućima te im je izrazila zahvalnost zbog očuvanja češke kulture.

Nakon skupštine uslijedio je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili starija dječja plesna skupina, Bračni parovi i Puhački orkestar.

Nema postova za prikaz