Otvoren Veteranski centar u Daruvaru

U Daruvaru je jučer svečano otvoren najveći Veteranski centar hrvatskim braniteljima u Hrvatskoj, a predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je izgradnju novih podružnica, također iz EU fondova.

Prostire se na 10 hektara, ima 105 soba za 200 korisnika, kao i pet soba za 100-postotne invalide kojima su potrebni njegovatelji. Vrijedan je 14 milijuna eura i jedini je građen od temelja, dok su ostali, u Petrinji, Sinju i Šibeniku, dograđivani ili prošireni. Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izdvojio je spomen-sobu te kako je to mjesto  obilježavanja važnih obljetnica iz Domovinskog rata. Dodao je da je svaki Veteranski centar i centar razvoja u kojem se pruža savjetodavna pomoć, edukacije, radionice, seminari i treninzi te osnažuju potencijali korisnika za zapošljavanje i poduzetništvo te za uključivanje u rad zadruga hrvatskih branitelja, kao dio radne terapije.

U Veteranskom centru u Daruvaru bit će otvoreno 50-ak radnih mjesta, a svečanosti otvorenja nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Nema postova za prikaz