Dodijeljene nagrade prema natječaju Moja prva kratka priča

Izvor: Hrvatska knjižnica i čitaonica „Đuro Sudeta“ Garešnica
Izvor: Hrvatska knjižnica i čitaonica „Đuro Sudeta“ Garešnica

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici „Đuro Sudeta“ u Garešnici jučer su dodijeljene nagrade i priznanja prema natječaju Moja prva kratka priča.

U mlađoj kategoriji pobjedu je odnijela Evelin Evaj (OŠ Garešnica) s pričom „Princeza i gljiva“, dok su preostale nagrađene učenice došle iz OŠ Slavka Kolara Hercegovac – Nika Evaj s pričom „Ja sam Jesen“, Korina Žuti s pričom „Djed Mraz koji je zavolio Božić“, a pohvaljena je i priča Josipe Fel „Mačka i Vrabac“.

U starijoj kategoriji pobjednička je bila „Priča jednog psa“ učenice Karle Sejka (OŠ Slavka Kolara Hercegovac), a na drugom se mjestu našla Nela Evaj iz Hercegovca uz ostvaraj „Ovo nije normalna priča“. Treće je mjesto zauzela Sara Šajnović (OŠ Trnovitički Popovac) s pričom „Tri miša“, a pohvaljena je i priča „Strašna svemirska pustolovina“ Željke Crnogorac iz OŠ Garešnica.

Povjerenstvo koje je od 27 pristiglih priča odabralo 8 ponajboljih činile su: Renata Holcer (spisateljica, ilustratorica i knjižničarka u mirovini), Ivanka Ferenčić Martinčić (spisateljica, pripovjedačica i viša knjižničarka) i Martina Hranj (spisateljica, edukatorica i pripovjedačica). Članica povjerenstva za izbor najboljih priča Ivanka Ferenčić Martinčić kazala je kako pred povjerenstvom nije bio lak zadatak:

Nakon podjele nagrada i priznanja, dobitnicima nagrada pridružili su se učenici i učiteljice 2.a i 2.b razreda Osnovne škole Garešnica te su zajedno sudjelovali u književnom susretu s autoricom Ivankom Ferenčić Martinčić koja ih je podsjetila da i u ovome digitalnom svijetu temelj svega čine priče:

Na samome kraju druženja, učenice su pročitale svoje nagrađene priče. Završnu riječ održala je ravnateljica knjižnice Maja Dizdarević:

Čestitamo svima onima koji su se odvažili napisati svoju priču, a posebice nagrađenima i njihovim mentorima!

Izvor: Hrvatska knjižnica i čitaonica „Đuro Sudeta“ Garešnica

Nema postova za prikaz