Godišnje nagrade HURIN-a 2023.

U Svetom Martinu na Muri još danas traju 29. Dani HURIN-a, Hrvatske udruge radijskih nakladnika, s više od 200 sudionika, među kojima je i Krugoval Garešnica. Na jučerašnjem svečanom otvaranju, radijskim djelatnicima obratio se predsjednik Željko Švenda te istaknuo kako je prednost radija što donosi lokalne teme te ostaje medij kojem se vjeruje.

Dane HURiN-a otvorio je Danijel Vlahović, rukovoditelj Odjela kontrole RF spektra Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, koji je poručio da HAKOM pruža potpunu podršku i najbolje tehničke parametre lokalnim radijskim postajama za emitiranje programa. U ime domaćina, Međimurske županije, nazočne je pozdravila Petra Vadlja, pročelnica Službe za poslove župana, koja je također izrazila podršku postojanju i značaju lokalnih medija.

Naglasak je stavljen na Javne pozive, sukladno Zakonu o elektroničkim medijima, koji osiguravaju ionako narušene prihode. Teme radionica bile su Lažne vijesti te Jezik i govor u informativnom programu, a završni događaj je godišnji Sabor HURIN-a, ovog dopodneva.

Svečana dodjela godišnjih nagrada djelatnicima, emisijama i projektima lokalnih radijskih postaja održana je sinoć. Ove su godine po tri istovjetna Zlatna mikrofona dodijeljena u 4 kategorije, a birala se najbolja akcija, jingl, voditelj i emisija.

Emisije nagrađene Zlatnim mikrofonom su “Niš ne reci, niš ni” Radio Ogulina, autora i voditelja Dubravka Dragičevića, emisija „Sjećanja” Radija Nova Gradiška urednika i voditelja dr. Radomira Dumičića i Bakina škrinjica Radija Quirinus iz Siska, urednice Karmen Valenta.

Najboljim su radijskim voditeljima proglašeni Dražen Kocijan Kocka sa Super radija iz Čazme, Mario Lipovšek Battifiaca s Radija Istre i Tamara Blažević s Radija Bljesak iz Okučana.

Zlatni mikrofoni u kategoriji radijskih akcija dodijeljeni su Prigorskom radiju za akciju „Uljepšajmo Uskrs onima kojima je to najviše potrebno”, Medulin FM-u za akciju “5. rođendan Medulin FM-a za Udrugu naš san njihov osmijeh” i Radiju Slavonija za akciju za Caritasovu pučku kuhinju.

Zlatne mikrofone osvojili su i jingl „Za više svjetla i zraka” Radija Bljesak iz Okučana, jingl „Posao” za koji produkciju potpisuje Radio Korzo te jingl „Ne čujeju” – Radija 105 iz Selnice.

Dodijeljena su i priznanja za obljetnice, dok su nagrade za životno djelo dobili Željko Mišković, voditelj tehnike Hrvatskog radija Vukovar te Domagoj Pejić urednik i voditelj s Hrvatskog katoličkog radija.

Čestitke kolegama!

Nema postova za prikaz