Štete na parkiralištima

Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava ovog je vikenda provodila pojačan nadzor poštivanja prometnih propisa. Utvrđeno je 176 prekršaja, od toga osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a zabilježeno je i 72 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. 29 prekršaja odnosilo se na nekorištenje sigurnosnog pojasa, šest je prekršaja nepropisnog korištenja mobitela pri upravljanju vozilom te 61 ostali prekršaj.

Dogodilo se osam prometnih nesreća, sve samo s materijalnom štetom. Pet ih je bilo na bjelovarskom te po jedna na čazmanskom, daruvarskom i garešničkom području.

Zabilježene su i dvije krađe te dva oštećenja tuđe imovine. U Bjelovaru je u trgovačkom centru 23-godišnjakinja pokušala ukrasti artikle u vrijednosti oko 240 eura, dok je u Garešnici nepoznata ženska osoba ukrala odjevni predmet u vrijednosti nešto većoj od 20 eura. U Čazmi na parkiralištu netko je oštrim predmetom oštetio prednja vrata automobila, dok je u Garešnici na parkiralištu netko oštetio prednje gume automobila čime je 63-godišnjem vlasniku pričinjena šteta od oko 100 eura.

U Garešnici je i narušavan javni red i mir. U subotu oko 15 sati na parkiralištu u Kolodvorskoj ulici 28-godišnjak je vikao na 20-godišnjaka vrijeđajući ga, nakon čega ga je ošamario. Protiv 28-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Od ostalih događaja, izdvaja se požar pri vožnji traktora u Miljanovcu. Požar su ugasili pripadnici JVP Daruvar i DVD-a Sirač, a do požara je došlo uslijed kvara na električnim instalacijama traktora.

Nema postova za prikaz