Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Garešnice

Mjere za poljoprivrednike te ostavka ravnateljice garešničkog vrtića „Maslačak“, Marinele Kermeci, na čiju poziciju je imenovan zaposlenik, odgajatelj Dalibor Weiser, bile su teme koje su otvorile Aktualni sat današnje sjednice Vijeća, a koje su zanimale vijećnika Socijaldemokrata, Slavimira Brkića:

Odgovor na Brkićevo pitanje iznio je gradonačelnik Josip Bilandžija:

Vijećnik Branko Živoder (HSU) pitao je zašto nije do sad osnovan najavljeni odbor za umirovljenike pri gradskom Vijeću. Odgovor je ponudio predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević:

Istovremeno je gradonačelnik Josip Bilandžija podsjetio da je, za umirovljenike koji će ostvariti pravo na božićnice iz gradskog proračuna, iznos povećan, s 26 na 40 eura.  

Na sjednici se odlučivalo o subvencioniranju kupnje zemljišta i odabiru ponuđača u Poduzetničkoj zoni Kapelica, kao i o izmjeni pravilnika o zakupu prostora u Tehno parku. Također, o gradskim porezima, osnivanju Savjeta mladih te izmjeni odluke o osnivanju Javne ustanove Centar za posjetitelje. Usvojena je i Strategija razvoja zelene infrastrukture grada, za razdoblje 2023.-2030. godine.

Nema postova za prikaz