Tri nagrade “Suncokret ruralnog turizma” stigle u BBŽ

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije održana je 11. svečana dodjela nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023. godinu. Dodjelu je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije.

Od ukupno 197 projekata u osam kategorija, iz Bjelovarsko-bilogorske županije kandidirano je pet projekata, a nagrade je osvojilo njih tri. Udruga Lovari – Romska kuća s projektom Sarmva dobila je brončani suncokret u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija. Broncu je ponio i projekt Destilerija 3 MK – OPG Kovačević Mijo u kategoriji Craft turizam. Nadalje, u kategoriji Aktivni turistički sadržaj u ruralnom prostoru brončani suncokret je zaslužio Interpretacijski lokalitet Medjame JU razvojne agencije Čazma.

Posebno priznanje za očuvanje kulturne baštine kroz turističke proizvode u kategoriji „Ruralno turistički projekti“ dobio je i pakrački sajam Slavonski banovac, Turističke zajednice Grada Pakraca.

Nema postova za prikaz