Garešnički darivatelji krvi pacifisti u duši!

Marko Mutavdžić, darivatelj krvi iz Kapelice.

Međunarodni je dan volontera, kojih je prilično i u Gradskom društvu Crvenog križa Garešnica. Mahom su to žene, volonterke, koje su pomogle i u provedbi jučerašnje posljednje ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Čestitamo im njihov dan!

Od 114 osoba, krv je sada dalo njih 106, od kojih 9 žena, a humana obitelj darivatelja povećana je za četiri člana, ističe ravnateljica GD CK Garešnica Melita Lozina.

Ove godine je ukupno 11 novih darivatelja krvi. Dobra je vijest povećan broj bočica koje život znače, kojih je u 2023. godini 433, dok ih je lani bilo 418. Nova prilika pruža se početkom ožujka iduće godine, dodaje ravnateljica Lozina.

Darivanje krvi povezuje ljude svih profesija, uzrasta i boje kože diljem svijeta. Svi oni žele pomoći drugima, kojima darivanjem krvi spašavaju živote. Stoga su protiv stradavanja nedužnih i u ratnim zonama, a neke od njih u mirnodopsko vrijeme posjetio je Marko Mutavdžić iz Kapelice, koji je kao električar, a potom i turist bio u 40-ak zemalja. Ovaj pacifist u duši svaki povratak, kaže, iskoristi i za davanje krvi:

Osim provjere vlastitog zdravlja, to je i najbolji način za svladavanje straha od krvi, potvrdili su nam neki od novih, kao i već jubilarnih darivatelja krvi:

Nema postova za prikaz