Objavljen poziv „Obnova javne kulturne infrastrukture“

Foto: pexels/PCG

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture” u vrijednosti od 70 milijuna eura. Svrha poziva je povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnom životu svih građana, a osobito pripadnika ranjivih skupina i stvaranje preduvjeta za razvoj inovativnih usluga u kulturi.

Prihvatljive aktivnosti obuhvaćene ovim Pozivom odnose se na unaprjeđenje kulturnih objekata, odnosno njihovu obnovu i opremanje, a mogu se prijaviti ustanove u kulturi te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Poziv je otvoren do kraja 2024. godine, a projektni prijedlozi se mogu podnositi od 1. veljače 2024. Minimalni iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje za pojedini projektni prijedlog iznosi 200 tisuća eura, dok je maksimalni iznos 6 milijuna eura po projektnom prijedlogu.

Šesti je to po redu poziv iz novog Programa konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. čija ukupna zajednička alokacija iznosi nešto više od 150 milijuna eura. Informacije i detalji dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva eufondovi.gov.hr koja na jednom mjestu objedinjuje sve EU fondove, uključujući i Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Za dodatne informacije i pomoć prilikom prijave na raspolaganju je tim Poduzetničkog centra na adresi Trg hrvatskih branitelja 10, Garešnica, a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati. Obratiti im se možete i na mail adresu info@pc-garesnica.hr ili broj telefona 043/214-416.

Izvor: PC Garešnica

Nema postova za prikaz