Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Garešnice

Izgradnja novog kružnog toka u samom središtu Garešnice, pitanje je kojim je vijećnik Slavimir Brkić otvorio Aktualni sat današnje sjednice garešničkog Gradskog vijeća:

Gradonačelnik Josip Bilandžija kazao je kako je napravljena studija i projekt koji je usvojen kod Hrvatskih cesta. Također, napominje kako se izgradnjom novog kružnog toka očekuje ubrzanje prometa u središtu grada. Problem kamiona i traktora riješen je u dogovoru s policijom, kaže gradonačelnik:

Da bi se olakšala prometna situacija, Bilandžija je najavio i postavljanje semafora na raskrižju kod Šumarije:

Na dnevnom redu sjednice našli su se i temeljni financijski dokumenti, rebalans ovogodišnjeg i proračun grada za iduću godinu. Ovogodišnji nakon drugih izmjena iznosi 9.938.742,88 eura, a proračun za 2024. godinu 12.523.780 eura. Usvojeni su s jednim suzdržanim glasom, oporbenog vijećnika Brkića iz redova Socijaldemokrata. Također su prihvaćeni i Program raspolaganja sredstvima od zakupa, prodaje i korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta, Program građenja i održavanja komunalne infrastrukture, kao i produljenje Strategije razvoja grada do kraja 2024. godine. Na samom kraju sjednice donijet je i Program rada Gradskog vijeća za iduću godinu, a predsjednik Željko Starčević poželio je svima uspjeh u radu:

Nema postova za prikaz