Donijet proračun BBŽ za 2024. godinu

Danas je zasjedala Županijska skupština, koja je započela Aktualnim satom s osam pitanja vijećnika, među kojima i Bore Bašljana o dovršetku školsko-sportske dvorane u Hercegovcu.

U tijeku je odabir izvođača radova, odgovorio je župan Marko Marušić te najavio dovršetak dvorane u Hercegovcu za 2025. godinu.

Precizirano je da pitanja za Aktualni sat treba dostaviti 24 sata prije. Nakon trosatne rasprave, usvojeni su i najvažniji financijski dokumenti, prve izmjene ovogodišnjeg proračuna, kao i proračun za iduću godinu, s projekcijama za iduće dvogodišnje razdoblje. Ovogodišnji je veći za 2.734.000 eura, odnosno iznosi 143.391.528 eura. Župan Marko Marušić pojasnio je da je planirani proračun za 2024. godinu manji za 31 posto ili 43,7 milijuna eura jer bjelovarska bolnica od siječnja prelazi u nadležnost države. Povećana su izdvajanja po svim mjerama, pa tako i za poljoprivredu i kulturu, dodao je župan.

Proračun Bjelovarsko-bilogorske županije za 2024. godinu od 96.909.522 eura župan Marušić smatra realnim, ostvarivim i razvojnim, a među projektima ističe se tehnička dokumentacija za dogradnju Doma za starije osobe u Bjelovaru, izgradnja dvorane bjelovarske Gimnazije s podzemnom garažom i dovršetak dvorane u Hercegovcu.

Nema postova za prikaz