Sjetimo se prave biti Božića

Foto: Pexels

Danas slavimo Božić, svetkovinu rođenja Isusa Krista. Kroz ovo smo adventsko razdoblje u blještavosti adventskih sajmova imali prilike vidjeti razne atrakcije i ukrase koji veličaju Božić. Ipak, slavljenje ovog blagdana toliko se komercijaliziralo te je postalo teško oduprijeti se prevladavajućem materijalizmu koji Božić promatra kao priliku za kupovanje skupih poklona.

Okruženi smo mnoštvom reklama za „prikladne“ božićne darove kao što su skupocjeni mobiteli i oprema, nakit, nove kolekcije odjeće i ukrasa jer oni prošlogodišnji više nisu u modi i slično. Razmišljajući o tome što kome kupiti, koje jelo i slastice pripremiti te koliko ćemo pri tome novca potrošiti, ne čudi što je ovo blagdansko razdoblje postalo užurbano i stresno, a trebalo bi biti ispunjeno mirom i srećom.

Stoga ovog Božića preusmjerimo svoje interese i sjetimo se prave biti Božića. Usporimo tempo i ne nabijajmo si nepotreban stres jer nećemo pamtiti koliko smo detaljno pospremili kuću, koliko smo vrsta kolača napravili te koje smo darove dobili, nego s kime smo proveli božićne blagdane. Opustimo se, uživajmo sa svojom obitelji i prijateljima i provedimo Božić u miru.

Nema postova za prikaz