Djevojčice otvorile 2024. godinu; Jana iz Velike Pisanice prva u BBŽ

2024. je počela zanimljivo, bar kad su novorođene bebe u pitanju. Prva u Hrvatskoj rođena je u Splitu, a njena sestra blizanka u zadnjoj minuti prošle godine. Tako će dvije sestre blizanke u podacima biti različito godište, iako rođene unutar dvije minute oko ponoći.

U bjelovarskoj bolnici prva ovogodišnja beba, rođena u 01 sat i 8 minuta, s 3990 grama i 50 centimetara je Jana, majke Jelene Oskoroš iz Velike Pisanice. Inače, prošle je godine na odjelu ginekologije Opće bolnice „Anđelko Višić“ u Bjelovaru bilo 563 poroda, što je 14 više u odnosu na prethodnu godinu, rekao je voditelj, Goran Pavlović.

Čestitke su, za obilaska žurnih službi, uputili bjelovarsko- bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak.

Prva postaja, za tradicionalnog obilaska žurnih službi prvog dana nove godine, bio je Zavod za hitnu medicinu, slijedila je Policijska uprava, a potom Vatrogasna zajednica i Javna vatrogasna postrojba Bjelovar, u kojima se čulo kako je novogodišnja noć prošla bez većih incidenata. (foto: Bjelovar.info)

Nema postova za prikaz