Novi ugovori za potpore lovstvu u BBŽ

Foto: BBŽ

Župan Marko Marušić potpisao je danas ugovore s lovačkim društvima o dodjeli novčanih potpora za razvoj i unaprjeđenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Ukupno su zaprimljena 144 zahtjeva za deset potpora, za što je Županija osigurala 77.258,49 eura. Potpisivanje je održano u Šandrovcu, gdje je sve u ime domaćina pozdravio predsjednik Lovačke udruge Lane Šandrovac, Dalibor Horvat.

Dobrodošlicu svima poželio je i načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš.

Na povratu sredstava iz lovozakupnina zahvalio je i predsjednik županijskog Lovačkog saveza Branimir Stankić, inače iz garešničkog Lovačkog društva.

U Šandrovcu je bio i predsjednik Hrvatskog Lovačkog saveza Ivica Budor te istaknuo kako je ova županija među vodećima po izdvajanju te kako bi trebalo povećati broj srneće divljači, a smanjiti broj predatora poput čaglja, stimulacijom odstrjela kao poticajnom metodom.

Upravo su najtraženije mjere odstrjel predatora te prevencija i liječenje srneće divljači od velikog američkog metilja, izdvojio je župan Marko Marušić.

Mjere su kreirane u suradnji sa županijskim Lovačkim savezom, prilagođene potrebama lovačkih udruga, kako bi pomogle lovcima, zaključio je župan Marušić.

Nema postova za prikaz