Župan Marušić na radnom sastanku kod ministra Butkovića

Foto: BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je sudjelovao na radnom sastanku s ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem. Na sastanku su razmotrene ključne inicijative usmjerene prema poboljšanju prometne infrastrukture na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Jedna od tema sastanka bila je remont pruge Bjelovar – Sveti Ivan Žabno. Cilj planiranog remonta pruge je omogućiti vlakovima brzinu 100 km/h, čime će se značajno smanjiti vrijeme putovanja na ovoj relaciji na otprilike 50 minuta. Ovaj projekt donosi povećanje učinkovitosti prijevoza, ali i unapređenje povezanosti Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uz to, na sastanku su razgovarali i o dolasku novih hibridnih baterijskih vlakova u Bjelovar. Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija su uz grad Zabok odabrani kao prvo mjesto implementacije takvih inovativnih vlakova. Prvi hibridni baterijski vlakovi pridonijet će održivom prijevozu putnika, a u planu je i izgradnja punionice na željezničkom kolodvoru u Bjelovaru.

Župan Marušić i ministar Butković također su razgovarali i o nastavku izgradnje brze ceste od Bjelovara prema Virovitici, odnosno od Bjelovara do Bulinca. Javna nabava za izbor izvođača radova već je raspisana, a ovaj projekt predstavlja važan korak prema poboljšanju prometne povezanosti naše županije što će rezultirati i boljim gospodarskim rezultatima.

Ovi projekti predstavljaju neke od strateških koraka za modernizaciju prometne infrastrukture na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a njihova realizacija unaprijedit će kvalitetu života stanovnika te potaknuti gospodarski razvoj, privući nove investicije i dodatno pozicionirati županiju u prometnom sustavu Republike Hrvatske, kazao je Marušić.

Nema postova za prikaz