Župan Marušić potpisao sporazum o širokopojasnom internetu

Foto: BBŽ

U cilju unaprjeđenja širokopojasne infrastrukture i poticanja digitalnog razvoja, župan Marko Marušić u ime Bjelovarsko-bilogorske županije danas je potpisao sporazum o partnerstvu s Hrvatskim Telekomom. Ova suradnja korak je bliže uvođenju širokopojasnog interneta na područje Grada Bjelovara i općina Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Šandrovac i Nova Rača.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, kao nositelj okvirnog nacionalnog programa potvrdila je usklađenost projekta s inicijalnim planom implementacije Nacionalnog programa razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture. Projektom se planira uvođenje mreža velikog kapaciteta u kućanstva i objekte javne namjene, čime će se omogućiti bolja i veća dostupnost usluge.

Bjelovarsko-bilogorska županija prethodno je provela dvije studije Plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje cijele županije, od kojih je Hrvatski Telekom iskazao interes za područje koje obuhvaća Studija 1. Odabrana Studija 1 sadrži općine i grad Bjelovar koje su prepoznate kao područje od komercijalnog interesa.

Nakon što se provede evaluacija projektnog prijedloga koji podnosi Hrvatski Telekom i odobrenja provedbe projekta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, očekuje se potpisivanje Ugovora o provedbi širokopojasne infrastrukture.

Iako drugi operateri nisu iskazali interes za ostala područja županije unutar Studije 2, Bjelovarsko-bilogorska županija nastavit će s trudom i nastojanjima kako bi i ostatak županije bio pokriven širokopojasnom infrastrukturom.

Nema postova za prikaz