Daruvarskim toplicama i Termama Bjelovar sufinanciranje teže od 30 milijuna eura

Daruvarske toplice, projekt obnove

U povodu odobrenog sufinanciranja projekta „Unaprjeđenje ponude lječilišnog i wellness turizma Daruvarskih toplica kroz razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“, konferenciju za medije održali su župan Marko Marušić i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković. Ovog dopodneva u restoranu Terasa u Julijevom parku u Daruvaru potvrđeno je da će projekt Daruvarskih toplica vrijedan više od 17 milijuna eura biti sufinanciran s više od 13 milijuna eura, čija je realizacija predviđena do kraja lipnja iduće godine. Time će Daruvar biti svrstan na turističku kartu Europe, kamo i pripada, istaknuo je gradonačelnik Damir Lneniček.

Riječ je o najvećoj investiciji od postanka toplica, od 1980. godine, koja donosi obnovu i izgradnju novog Turističko-rekreacijskog centra, pivske i hrastove kupke, s vanjskim bazenima, elektranom i novim smještajnim kapacitetima, izdvojio je ravnatelj Vuković te naglasio kako su osigurali vlastita sredstva, a radit će po fazama, bez prestanka:

Gradu Bjelovaru odobren je projekt Termi Bjelovar. Riječ je o projektu vrijednom 38 milijuna eura bez PDV-a, a Grad će iz vanjskoga izvora financiranja dobiti 17 milijuna eura, na čemu je čestitao župan Marušić, uvjeren u veći gospodarski razvoj županije i kontinenta.

Projekti će biti biti uvršteni na prioritetnu listu i nakon što dostave potrebnu dokumentaciju u roku od mjesec dana trebali bi biti potpisani ugovori o sufinanciranju.

Terme Bjelovar, Arhimetrik (foto)

Nema postova za prikaz