Noć muzeja i u Kurblinoj kući u Kajgani

Noć muzeja jedinstvena je manifestacija koju Hrvatsko muzejsko društvo organizira 19-ti put. U cijeloj Hrvatskoj obilježava se u petak, 26. siječnja. Tema ovogodišnje manifestacije je nova publika. Tim povodom, ovog petka, otvara se i jedna zanimljiva izložba u Kurblinoj kući u Kajgani u organizaciji OTK Kurbla i garešničke udruge Sferia s početkom u 18 sati. Naziv izložbe je “Pisani tragovi prošlosti”.

Sve je krenulo još prošle godine kad su predsjednica uduge Sferia, Margareta Miloš i njen brat pronašli puno starih dokumenata u djedovoj kući te ponudili suradnju Kurbli. U međuvremenu su prikupili jako puno povijesnih dokumenata iz kojih se da iščitati zanimljiv dio garešničke povijesti s kraja 19 stoljeća pa sve do prve polovice 20. st., kaže Miloš

Upućuju poziv svima koji žele da donesu svoje stare dokumente ili stvari jer to je neprocjenjivo blago, kaže Miloš te iznosi još neke zanimljive povijesne činjenice:

Za otvorenje pripremaju čitanje jedne vrlo živopisne presude, te upućuju poziv svima:

Otvorenje i druženje predviđeno je u vremenu od 18.00 h do 23.00 h u petak, a izložba će ostati otvorena sve do 02. veljače i moći će se pogledati u Kajgani, u Kurblinoj kući svaki dan od 10-16 sati.

Nema postova za prikaz