Radna atmosfera u OŠ Trnovitica

Foto: OŠ Trnovitica

Krajem prošle godine u OŠ Trnovitica stigla je lijepa vijest. Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo im je projekt „Matematički znalci“. Glavni cilj projekta je dopuniti i proširiti znanje stečeno na redovnim satima Matematike, a uključene aktivnosti i metode odnose se na: uključivanje programa Numicon u dodatnu nastavu matematike u razrednoj nastavi, edukaciju za učitelje za program Numicon, radionice za učenike od 5. do 8. razreda iz područja mentalne aritmetike te uključivanje programa Matific u dodatnu nastavu matematike u predmetnoj nastavi. Projektnu ideju izradila je Marijana Sušilović, a koordinator svih aktivnosti je učiteljica matematike Ana Markić.

Također, Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je prijavu Osnovne škole Trnovitica za Erasmus akreditaciju u području odgoja i obrazovanja. Tako će se u Velikoj Trnovitici do 2027. godine provoditi Erasmus+ projekti. Od 131 prijave raznih ustanova, tamošnja je škola među 43 odabrane, na što su posebno ponosni.

A uspjesi se nižu i u sportu, pa su tako tamošnji učenici osvojili prvo mjesto na međuopćinskom natjecanju u stolnom tenisu. Pobijedili su konkurenciju i time osvojili plasman na županijsku završnicu.

Nema postova za prikaz