LIDRANO u OŠ Garešnica

U Osnovnoj školi Garešnica, prošloga je tjedna održana školska smotra LIDRANO, na kojoj su učenici imali priliku predstaviti se u skupnom ili pojedinačnom scenskom stvaralaštvu.

Osim učenika 2. razreda, koje je vodila učiteljica Dubravka Panić, u pojedinačnom scenskom stvaralaštvu imali su i predstavnike 3. razreda iz PŠ Garešnički Brestovac, kojima je voditeljica bila učiteljica Dušanka Dozet te učenike 3. i 4. razreda matične škole koje su vodile učiteljice Marija Vitez i Andreja Kovač. Od viših razreda nastupile su dvije učenice, iz 5. i 7. razreda, a njihove su voditeljice bile nastavnice hrvatskog jezika Ana Keč i Marija Đuran. Ukupno 13 učenika predstavilo se ili monologom ili kazivanjem poezije. Pred prosudbenim povjerenstvom (Davorin Agatić, Martina Tutić i Jelena Hasanac) nije bio nimalo jednostavan zadatak, ali odlučeno je da na međuopćinsku razinu natjecanja idu Tena Tutić (7. r.), Evelin Evaj (3.r.), Doris Blažević (3. r., PŠ Garešnički Brestovac) i Iris Matanić (2. r).

U skupnom scenskom stvaralaštvu nastupili su: dramska skupina 2. razreda s voditeljicom Dubravkom Panić, 4. razred PŠ Kapelica s voditeljicom Đurđicom Dodig te dvije dramske skupine učenika viših razreda koje su vodile nastavnice Ana Keč i Marija Đuran. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je sve scenske igre plasirati na međuopćinsku razinu natjecanja, koja će se održati 5. veljače u Velikom Grđevcu.

Iz Osnovne škole Garešnica čestitaju svim sudionicima i njihovim mentorima na uspjehu jer bez njihove hrabrosti i odvažnosti, ne bi bilo moguće niti održavati tradiciju sudjelovanja na smotri LIDRANO.

Izvor: OŠ Garešnica

Nema postova za prikaz