Otvorena izložba “Pisani tragovi prošlosti” u Kurblinoj kući

„Pisani tragovi prošlosti“, naziv je vrlo zanimljive izložbe koja je otvorena u petak u Kurblinoj kući u Kajgani u sklopu nacionalne manifestacije Noć muzeja 2024. Organizator izložbe uz domaćine, OTK Kurbla bila je i udruga SFERIA te TZ Sjeverna Moslavina. Izloženo je puno povijesnih dokumenata iz kojih se da iščitati zanimljiv dio garešničke povijesti s kraja 19. pa sve do prve polovice 20. st. Na početku je sve prisutne pozdravio predsjednik Kurble, Boro Golenko, te pročitao presudu tadašnjeg garešničkog suda iz 1936. godine. Stranke u parnici su Stevo Bastalić te Jana Plavšić kao oštećena. Sud optuženog Stevu Bastalića proglašava krivim:

Na trudu i radu zahvalio im je i gradonačelnik Josip Bilandžija:

Predsjednica udruge Sferia, Margareta Miloš, inicijator je ove izložbe uz to što je veliki dio izloženih akata iz njenog obiteljskog opusa, a o čemu smo imali prilike slušati u najavama ove manifestacije. Na svemu je zahvalila i direktorica TZ Danijela Belak:

I na kraju poziv svima koji nisu bili u petak, da dođu u Kurblinu kuću u Kajganu. Izložba se može pogledati do 02. veljače u vremenu od 10-16 sati.

Nema postova za prikaz