Edukacija o projektu MOSI usmjerenom osobama s invaliditetom

Iz Udruge tjelesnih invalida Bjelovar pozivaju na edukaciju o projektu MOSI – „Unaprjeđenje sustava korištenja prava osoba s invaliditetom u području mobilnosti“, čiji je korisnik Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a koju će održati Agencija za komercijalnu djelatnost, u ponedjeljak, 5. veljače u 11 sati u prostorijama Veleučilišta Bjelovar.

Cilj je ovaj projekt i sve njegove elemente približili osobama s invaliditetom. Tako će se pojasniti svi elementi kompleksnog IT sustava te nove iskaznice i parkirališna karta za osobe s invaliditetom jer će te isprave biti sredstvo kojim će se olakšati osobama s invaliditetom pristup brojnim pogodnostima, ali i pravima na povlastice. Na edukaciji će govoriti djelatnici Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD), a moderirat će ju Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Podsjetimo, Hrvatska je prva država članica EU koja uvodi Europsku iskaznicu za osobe s invaliditetom izvan pilot projekta. Projekt MOSI je financiran u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a investicija je vrijedna više od dva milijuna eura. Za izdavanje Nacionalne i Europske iskaznice te Europske parkirališne karte za osobe s invaliditetom temeljem novog Zakona o povlasticama u prometu pokrenuta je obrada podataka, a za prvo izdavanje ne podnosi se zahtjev.

Nema postova za prikaz