U Gudovcu očekuju rekordan Pčelarski sajam

U Gudovcu se očekuju dosad najveći Pčelarski sajam, 19. po redu međunarodnog karaktera, koji nudi i vinski dio, 10. Izložbu vina i vinogradarske opreme, s ocjenjivanjem vina 3. i 4. veljače. Direktor tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o, Zlatko Salaj, naglašava da je parking besplatan, a ulaznice će se prodavati po 3 i 4 eura.

Pčelari se bore s nelojalnom konkurencijom, ali i s lažnim medom, o čemu govori i dio od 7 stručnih predavanja, izdvaja predsjedsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet:

Župan Marko Marušić ističe da Bjelovarsko-bilogorska županija podržava razvoj pčelarstva na svom području te u dogovoru sa županijskim Pčelarskim savezom kreira potpore za pčelare. Radi se o mjerama za uređenje, izgradnju ili dogradnju prostora za punjenje i skladištenje meda te o pomoći za kupnju pčelinjih pogača. Lani je bilo 40-ak prijava, a Županija je dodijelila deset tisuća eura. Važni su i sajmovi za izlazak na tržište, a na gudovačkom uskoro kreću radovi na krovištu hale državne stočarske izložbe, dodao je:

Otvorenje Pčelarskog sajma u Gudovcu je sutra u 10 sati, a zajedno s vinskim dijelom potrajat će do nedjelje u 15 sati. U svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora otvorenju će prisustvovati župan Marušić, a potom je predviđen obilazak izlagača.

Nema postova za prikaz