Hercegovac slavi Dan općine!

Općina Hercegovac danas slavi svoj dan. Načelnik Boro Bašljan i  župan Marko Marušić obišli su radove na sportskoj dvorani i to prije početka sjednice, nakon koje će uz spomen obilježje u središtu Hercegovca biti odana i počast braniteljima, paljenjem svijeća. Dio sadržaja podnevne svečane sjednice općinskog vijeća, uz goste i uzvanike, je i dodjela priznanja. Devet je dobitnika, udruga i pojedinaca izdvaja načelnik Bašljan:

Obilježavanje Dana općine nastavlja se tijekom nadolazećeg vikenda susretima sportskog predznaka. Tu je dodjela priznanja sportske zajednice u subotu te šahovski turnir u nedjelju za kad je najavljena i svečana sveta misa, povodom Dana općine Hercegovac. Čestitku je uputio i načelnik Boro Bašljan:

To su dobrovoljna vatrogasna društva Ilovski Klokočevac i Ladislav, iza kojih je 90 godina rada. Od pojedinaca, priznanja prima njih još sedmero. Među njima su umirovljeni lokalni poduzetnik Filip Prekpalaj te Vera Obrovac, kao i Dražen Škreblin, uključen volonterski u brojne aktivnosti. Dobitnici su i darivatelji krvi Josip Oršić sa sto i Mladen Mihoković sa 125 davanja te bivše općinske zaposlenice Katica Paver i Višnja Fel, koja je ujedno prva zaposlenica Općine Hercegovac, nakon njena osamostaljenja.

Nema postova za prikaz