Održana svečana sjednica uz Dan općine Hercegovac

Dobitnici javnih priznanja Općine Hercegovac 2024. s načelnikom Borom Bašljanom i predsjednikom Općinskog vijeća Željkom Buđinom

Svoj dan danas slavi Općina Hercegovac. Na današnji dan, 5. veljače 1886. godine, prvi put je u službenim dokumentima spomenuta u statusu lokalne uprave. Tim povodom, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća s dodjelom devet javnih priznanja za udruge i pojedince, na kojoj je dobrodošlicu svima poželio predsjednik Željko Budjina.

Općina Hercegovac može se pohvaliti sa šest uzastopnih petica iz transparentnosti i stalnim napretkom, kao primjer funkcionalne povezanosti i dobre suradnje, kako kroz projekt aglomeracije s Gradom Garešnica tako i nastavkom uređenja državne ceste s Hrvatskim cestama, izdvojio je njen načelnik Boro Bašljan. Pokrenuta je inicijativa za otvaranje Doma za nezbrinutu djecu, pomaže se održavanje i uređenje domova Hrvatske čitaonice i Češke besede u Hercegovcu, kao i mjesnih domova u svim naseljima, nastavio je Bašljan.

Ovo je poljoprivredni kraj te se pomaže poljoprivrednicima, ali i gospodarstvenicima, udrugama, djeci i mladima, gdje je 40-ak studenata, istaknuo je načelnik Bašljan.

Upravo danas krenuli su radovi dovršetka sportske dvorane u Hercegovcu, nakon punog desetljeća, naglasio je župan Marko Marušić, koji ih je prije sjednice i obišao:

Da u Hercegovcu zajedno žive Hrvati i Česi izdvojio je saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru, Vladimir Bilek:

U ime gostiju i uzvanika obratio se načelnik susjedne Općine Velika Trnovitica, Ivan Marković:

Zahvalu u ime nagrađenih, dobitnika javnih priznanja Općine Hercegovac, uputila je Vera Obrovac, dugogodišnja ravnateljica Osnovne škole u mirovini:

Obilježavanje se nastavlja tijekom nadolazećeg vikenda susretima sportskog predznaka. Tu je dodjela priznanja sportske zajednice u subotu te šahovski turnir u nedjelju za kad je najavljena i svečana Sveta misa, povodom Dana općine Hercegovac.

U kulturno-umjetničkom dijelu sjednice nastupile su članice Pjevačke skupine Hrvatske čitaonice Hercegovac, pod vodstvom Nikoline Marenić.

Nema postova za prikaz