Prometno buran vikend; kroz Kanišku Ivu jurio sa 105 km/h

Prometno buran vikend je iza nas. Na bjelovarsko bilogorskim cestama, stoji u izvješću županijske uprave, dogodilo se 11 nesreća, ali bez ijedne na garešničkom području. Ozlijeđeno je pet osoba, u tri nesreća. Posljednja, jučer, sat i pol iza podneva dogodila se u Zrinskom Topolovcu, gdje je vozilo sletjelo u šumu i udarilo u stablo. Za volanom je bila 21-ogodišnja djevojka, a dvije putnice od 17 godina su ozlijeđene.

Velika Barna je lokacija preostale dvije nesreće; hitna pomoć u virovitičku bolnicu odvezla je 26-ogodišnju vozačicu čiji je auto, u petak, uslijed neprilagođne brzine, zahvatio bankinu i putni jarak te se prevrnuo na krov i udario u stablo. Uslijed prevrtanja vozila, a nakon slijetanja u putni jarak i udara u zemljani nasip, u subotnjoj nesreći ozlijeđeni su 75-ogodišnji vozač i deset godina mlađa putnica.

U Velikoj Barni zaustavljen je i rekorder po količini alkohola za volanom, sa 1,48 promila alkohola u krvi, dok je rekord u brzini vožnje oboren u Kaniškoj Ivi, sa 105 kilometara na sat, umjesto do dozvoljenih 50.

11 prekršaja odnosi se na nekorištenje pojasa, pet je vozača nepropisno koristilo mobitel, a tu je još 28 od ukupno 137 prekršaja evidentiranih u vikend akciji pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa. Posla je bilo i za vatrogasce u Bjelovaru gdje je izbio požar u potkrovlju obiteljske kuće. Jučer ujutro je 45-ogodišnjak skinuo okrugli poklopac peći, ubacio granu te izašao iz kuće, a vatra je zahvatila inventar i krovnu konstrukciju koja je u potpunosti izgorjela.

Nema postova za prikaz