Slavko Tremski iz Garešnice ostaje na čelu Udruge za zaštitu potrošača BBŽ

Slavko Tremski, predsjednik Udruge za zaštitu potrošača BBŽ

Svjetski dan potrošača je 15. ožujka, u spomen kada je 1962. godine u Američkom kongresu predstavljena deklaracija o pravima potrošača. Kasnije ju je preuzela Europska unija, pa i Hrvatska kao članica, a obilježava se od 1983. O pravima potrošača, a to smo svi mi, Udruge za zaštitu potrošačkih prava  posebno govore u to vrijeme. Ona za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, sa sjedištem u Garešnici, danas je održala godišnju i izbornu skupštinu. Predsjednik Slavko Tremski u svom izvješću o radu istaknuo je da je prošla godina bila teška za rad. Unatoč tome, podijeljeno je 25.000 letaka i pružena pomoć na 10-ak upita.

Veliki problem je nezainteresiranost građana, istaknuo je član Upravnog odbora i savjetodavnog tijela u garešničkom Komunalcu, Valent Duković. Tremskom je ujedno potvrđen novi mandat na čelu udruge, na čemu je zahvalio, zamjenik ostaje Robert Renić iz Bjelovara, a tajnik Antun Furjan iz Grubišnog Polja.

Skupštinu je pozdravila Dubravka Kraljević iz Glasa potrošača Vukovarsko-srijemske županije. Istaknula je problem privlačenja mladih ljudi te kako u vodstvo udruge treba uključiti i žene.

Usvojen je i program rada te financijski plan za 2024. godinu, s naglaskom na edukaciju potrošača. Novi-stari predsjednik Tremski izdvojio je obilježavanje Svjetskog dana potrošača, rad na sajmovima, Susrete s građanima i mladima te edukaciju potrošača kroz informativne letke i radijske emisije. Ujedno je zahvalio članovima na konstruktivnom radu. Financijski, sve aktivnosti lani su obuhvaćene kroz 6.261 euro, dok plan za ovu godinu predviđa 10.820 eura prihoda.

Nema postova za prikaz