U Hercegovcu održan 32. tradicionalni turnir povodom Dana općine

Šahovsko društvo „Braslav Rabar“ iz Hercegovca već godinama organizira tradicionalni turnir povodom tamošnjeg Dana općine. Tako je bilo i ove godine, u nedjelju, 11. veljače, kada je u Hercegovcu održan turnir kojeg je otvorio predsjednik Šahovskog društva Hrvoje Duk:

Okupljene je pozdravio i općinski načelnik Boro Bašljan:

Sudjelovalo je 98 šahista od 7 do 81 godine iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine i SAD-a, a posebice veseli sudjelovanje preko 30 djece iz cijele Hrvatske. Nakon neizvjesne borbe, prvo mjesto je osvojio Zagrepčanin, velemajstor Bogdan Lalić sa 7,5 bodova, dok su o poretku od 2. do 6. mjesta s osvojenih 7 bodova odlučivali dodatni kriteriji. Turnir je po sastavu bio jak (1 VM, 1 IM, 3 FM), a podijeljeno je 50-ak vrijednih nagrada u svim dobnim kategorijama.

Neposredno prije turnira, o očekivanjima smo razgovarali s Bogdanom Lalićem i Evom Mihaljević:

Najbolja dama bila je nacionalna majstorica Eva Mihaljević, najbolji junior Nikola Banović, kadet Renato Hranilović, kadetkinja Veronika Markešić, a najbolji domaći igrač Ante Jurković.

Ovim tradicionalnim turnirom u veljači, mala Općina Hercegovac pozicionirala se na šahovskoj karti zbivanja te pokazala svoje prijateljsko gostoprimstvo i dokazala da se šah igra i u malim sredinama“, ističe predsjednik Hrvoje Duk, dodajući kako broj sudionika čini 5 % ukupnog stanovništva njihove male, ali duhom i srcem bogate Općine.

Iz Šahovskog društva „Braslav Rabar“ Hercegovac zahvaljuju na potpori Općini Hercegovac, Zajednici športskih udruga Općine Hercegovac, TZ Sjeverna Moslavina, obrtnicima i poduzetnicima iz Općine Hercegovac i gradova Garešnice i Daruvara. Zahvaljuju i svim sponzorima i donatorima bez kojih ne bi uspjeli osigurati raznovrsne i vrijedne nagrade te svim sudionicima na dolasku u Hercegovac.

Nema postova za prikaz