Športska zajednica BBŽ sufinancira sportske programe djece i mladih

Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i u ovoj će godini sufinancirati programe razvoja sporta od interesa za jedinice lokalne odnosno područne samouprave namijenjenih djeci i mladima do 18 godina.

Riječ je o projektu za koje je Ministarstvo turizma i sporta za ovu godinu odobrilo gotovo 270 tisuća eura. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 316 tisuća eura i u njega će biti uključeno 38 sportskih klubova s područja županije.

Jučerašnjem svečanom potpisivanju ugovora, prisustvovao je i župan Marko Marušić. Tom je prilikom istaknuo: „Drago mi je što je naša županijska sportska zajednica uspješno odradila prijavu i aplicirala se na ovaj projekt. Ova sredstva podupiru razvoj klubova i omogućuju unapređenje sportske infrastrukture, kvalitete sportskih programa, potiču sportske aktivnosti te osiguravaju zdraviji životni stil djece i mladih na području županije. Mi kao županija u 2023. godini povećali smo ukupna sredstva kojima smo financirali stipendije sportašima za ukupno 20.000,00 eura, a mogu najaviti da ćemo 1. ožujka raspisati javni poziv za financiranje potreba u sportu za što smo u proračunu osigurali 22.000,00 eura i taj javni poziv bit će otvoren do 1. travnja 2024. godine“.

Predsjednik županijske sportske zajednice Fredi Pali, iskazao je zadovoljstvo odobrenim sredstvima te zahvalio županu Marušiću na kvalitetnoj suradnji i potpori koju zajednica dobiva od Bjelovarsko-bilogorske županije. „Mi kao športska zajednica dobivamo velika sredstva iz ovog projekta, a to je najbitnije za djecu i mlade u klubovima koji su se prijavili. Potpisani ugovor s Ministarstvom sporta i turizma je oko 270 tisuća eura, a ako uzmemo u obzir da je proračun zajednice BBŽ 160 tisuća eura, onda vidimo koliko smo zapravo sredstava dobili. Sredstva nisu namijenjena većim klubovima, nego isključivo za rad s djecom i mladima. Hvala županu Marušiću na podršci koju nam pruža, s obzirom na to da je i on sam bio sportaš zna koliko su ova ulaganja bitna“, rekao je Pali.

Foto: BBŽ

Nema postova za prikaz