Sedam godina provedbe programa „Tri plus“ u Pakracu

Grad Pakrac objavio je Javni poziv za ostvarivanje prava iz demografsko pronatalitetnog programa „Tri plus“ namijenjenog obiteljima s troje i više djece koje imaju prebivalište i borave na području toga grada, a program se provodi sedmu godinu zaredom.

U Pozivu, koji je za ostvarivanje prava u 2024. godini otvoren do 30. studenog, obitelji koje su prošle godine stekle pravo trebale su do 15. siječnja ove godine potpisati izjavu o nepromijenjenim okolnostima, odnosno promjenama koje bitno ne utječu na ostvarivanje prava, kako bi prava koristile i u ovoj, 2024. godini.

Na Poziv se javila ukupno 101 obitelj koja ostvaruje sljedeća prava:

– 30,00 eura mjesečno za režijske troškove (u godini je to ukupno 360,00 eura),

– smanjenje cijene za 50 % roditeljske participacije cijene pohađanja redovnog programa vrtića,

– potpuno oslobođenje plaćanja komunalne naknade za legalno korištenu kuću ili stan,

– mogućnost podmirenja troškova povratne studentske karte javnim prijevozom 10 puta godišnje za djecu – redovne studente.

Programom je unutar 101 obitelji, koje su do sada stekle prava u 2024. godini, obuhvaćeno 332 djece. Unutar ukupnog broja obitelji, njih 81 su obitelji s troje djece, 14 s četvero, 3 obitelji s petero i 3 tri obitelji sa šestero djece.

Iz Grada Pakraca poručuju kako tijekom godine do 30. studenog očekuju nove obitelji s trećim djetetom koje upućuju na uključivanje u program „Tri plus“ tijekom upisa novorođenčeta.

Nema postova za prikaz