Društveni dom Husain od svibnja u pogonu

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima danas je bio u radnom posjetu u naselju Husain gdje se radi na rekonstrukciji doma. Prije godinu dana promijenjeno je krovište, a sada je pri kraju rekonstrukcija dvorane i kuhinje u vrijednosti od 100.000,00 eura.

Projektom rekonstrukcije društvenog doma u Husainu uredit će se dvorana i kuhinja, promijeniti unutarnja stolarija i dio vanjske stolarije na ulaznom dijelu, izvest će se spušteni strop, urediti postojeći zidovi i podovi, ugraditi nova LED rasvjeta te ugraditi sustav za grijanje i hlađenje. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, u okviru mjere 19, podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije˝ s iznosom ostvarene potpore od 49.000,00 € (udio sufinanciranja: 90 % EU, 10 % RH).

Većina radova je u visokoj fazi realizacije te će naselje Husain ovim projektom dobiti adekvatan prostor za svoje potrebe. Osim Husaina, u tijeku je rekonstrukcija i Društvenog doma u Repušnici čime se nastavlja revitalizacija kutinskih prigradskih naselja. „Svake godine ulažemo značajna sredstva u uređenje naših domova. Imamo plan uređenja koji se svodi najprije na zamjenu krovišta, a zatim na unutarnje uređenje. Želja nam je da svi naši društveni domovi budu u punoj funkciji i time daju doprinos bogatom društvenom životu naših prigradskih naselja“, poručio je gradonačelnik Babić.

Voditeljica LAG-a Moslavina, Anica Lenart, istaknula je zadovoljstvo sve većim korištenjem sredstava iz fondova za ruralni razvoj te najavila raspis novog natječaja u proljeće i nove projekte za područje LAG-a Moslavina.

Predsjednik VMO Husain, Vlado Kurečić pri obilasku doma je rekao: „Od kada su građani vidjeli objave kako se uređuje ovaj dom, povećan je interes za samim domom te se nadam kako će i naselje, ali i Grad Kutina imati koristi od njega, a prije svega svi oni koji će ga koristiti za svoje proslave i druge prigode“.

Izvor: Grad Kutina

Nema postova za prikaz