Dobre vijesti za male drvoprerađivače, uz pomoć Županije Hrvatske šume bi im uskoro mogle osigurati dodatne količine potrebne sirovine

Nedostatne količine sirovine problem je koji već duže vrijeme muči male drvoprerađivače. Svjestan tog problema župan Marko Marušić organizirao je sastanak s tročlanom Upravom Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Nediljkom Dujićem i predstavnicima malih drvoprerađivača s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Drago mi je da smo organizirali ovaj sastanak, prvi ovakve vrste i zato zahvaljujem članovima Uprave Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Dujićem na dolasku i na tome što su naši mali drvoprerađivači mogli dobiti potrebne informacije i pitati sve što ih muči. Sastanak je bio izrazito konstruktivan i zbog toga mi je drago” – rekao je župan Marušić nakon sastanka na kojem su drvoprerađivači dobili informacije da bi uskoro mogli računati na dodatne količine potrebne sirovine, a što je u svom obraćanju potvrdio i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić.

Danas smo obavili sastanak s našim kupcima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i dogovorili da ćemo idućih dana i mjeseci pokušati naći način da manji kupci dobiju dodatne količine robe što je njima vrlo značajno da bi bili konkurentni na tržištu. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti” – kazao je Dujić.

U društvu župana Marušića članovi Uprave Hrvatskih šuma nakon sastanka s malim drvoprerađivačima posjetili su županijsku ustanovu Suvenir Arbor koja se također bavi preradom drveta i koja jednako ima potrebu za dodatnim količinama drvne mase. U razgovoru s ravnateljem ustanove Zoranom Polenusom članovi Uprave Hrvatskih šuma su pokazali razumijevanje za probleme s kojima se ustanova bori te najavili da će kao i u slučaju ostalih malih drvoprerađivača pokušati naći način da se i Suveniru omoguće dodatne količine potrebne sirovine. Razgovorima je nazočio i načelnik općine Sirač Igor Supan.

izvor: bbz.hr

Nema postova za prikaz