Crveni križ Garešnica proveo prvu akciju darivanja krvi u 2024. godini

Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica jučer je provelo prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Prikupljeno je 107 bočica, što je nešto manje nego u isto vrijeme prošle godine. Akcija je održana u maloj sali Hrvatskog doma u Garešnici te iz Crvenog križa zahvaljuju svim dobročiniteljima na pomoći, kao i Gradu Garešnici na ustupljenom prostoru.

Humana obitelj dobrovoljnih davatelja krvi povećana je za četiri člana, a za sve koji se žele okušati u tom humanom činu, nova prilika pruža se početkom lipnja,  ističe ravnateljica Melita Lozina.

Marija Režek iz Garešnice na svom 66. darivanju krvi

Svim darivateljima mjeri se tlak i željezo u krvi, što je stalna prilika za provjeru vlastitog zdravlja. Gareščanka Marija Režek to je učinila već 66. put:

Svima koji su pristupili članovi Dijabetičke udruge Garešnica izmjerili su razinu šećera u krvi, kroz 128 besplatnih mjerenja. Žene s 26, a muškarci s 36 davanja krvi ujedno su oslobođeni plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Nema postova za prikaz